Miski Solar
Desszertek - Receptek
Ha nincs pénzed tintapatronra, KATTINTS IDE!

Receptek

Szia! Ezt a blogot azért hoztam létre, hogy megosszam Veled a legkedvesebb receptjeimet. Akár a mindennapokban, akár ünnepek alkalmával összeállíthatsz a gyűjteményemből egy olyan menüt, amivel mindenkit képes leszel levenni a lábáról. A blogomban megtalálsz rengeteg féle leves-, előétel-, saláta-, főétel- és desszert- receptet, amik elkészítéséhez sok sikert kívánok, és az elfogyasztásához pedig nagyon jó étvágyat! Üdv.: Anee

Naptár

március 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Friss topikok

Szerzők

Desszertek

2008.01.21. 15:51 | AneeManó | Szólj hozzá!

Dominó

Hozzávalók:
15 dkg cukor, 2 tojás, 3 ek méz, 1 szelet reszelt étcsokoládé, 20 dkg liszt, 0,5 csg sütőpor, 2 ek citromlé, 15-20 dkg porcukor, a díszítéshez 3-4 szelet étcsokoládé.
Elkészítés: A porcukrot keverd habosra a tojásokkal, majd csorgasd bele a megmelegített mézet. Reszeld bele a csokoládét, majd a sütőporral elvegyített lisztet is dolgozd bele. A masszát simítsd asütőpapírral bélelt tepsibe fél cm vastagon, majd előmelegített sütőben, 175°-on 25-30 perc alatt süsd meg. Ha kihűlt a tetejét vond be fehér cukormázzal. Ehhez a citromlevet annyi porcukorral keverd össze hogy sima, tejfölsűrűségű masszát kapj. Vékonyan terítsd el a tészta tetején. Ha megszilárdult, vízbe mártott késsel vágd dominó nagyságú téglalapokra. Gőz felett megolvasztott csokoládéval pettyezd ki a dominókat.

Piramis szelet

Hozzávalók: 15 dkg liszt, 12,5 dkg porcukor, 6 tojás. A krémhez: 1 dl tej 1 dl tejszín, 20 dkg margarin, 20 dkg cukor, 2 csg van. cukor, 10 dkg kakaópor, 6 cl rum. A bevonáshoz: 20 dkg étcsokoládé, 10 dkg vaj.
Elkészítés: A tojássárgáját a porcukorral habosra keverjük, a lisztet és a kemény tojásfehérje habot óvatosan belekeverjük. Margarinnal kikent és liszttel meghintett tepsiben vékony lapokat sütünk. A kihűlt lapokat 6 db 12 cm vastag csíkokra vágjuk. Közben a tejszínt és a tejet felforraljuk a cukorral, vaníliás cukorral, hozzáadjuk a kakaóport, és állandó kevergetés mellett jól kiforraljuk. A tűzről levéve kézmelegre hűtjük, majd rummal ízesítjük, és margarinnal habosra keverjük. 5 tésztacsíkot összeragasztunk a krémmel. Ügyeljünk arra, hogy a krém és a tészta vastagsága megyegyezzen. Az így előkészített tésztát a hűtőben pihentetjük, majd hosszában ferdén félbevágjuk. A két fél háromszöget egymás felé fordítva krémmel összeragasztjuk. A hatodik csíkot egy kevés krémmel megkenjük, majd erre tesszük a piramis formájú süteményt. 25 percre hűtőbe tesszük. Vízgőzön felolvasztott, vajjal elkevert csokoládéval bevonjuk. Mikor a csokoládé megdermedt, óvatosan 1 csm széles szeletekre vágjuk.


Habcsók

Hozzávalók: 2 tojásfehérje, 15 dkg porcukor, 3 dkg étkezési keményítő (kb. 25 darabhoz)
Elkészítés: Kibélelünk sütőpapírral egy nagy tepsit. A sütőt 160 fokra (gázsütő 1. fokozat) előmelegítjük. A tojásfehérjéket tiszta tálban, tiszta habverővel, egy csipet sóval kemény habbá verjük, közben apránként beleszitáljuk a 10 dkg porcukrot. A hab olyan kemény legyen, hogy ha késsel belevágunk, a nyoma megmaradjon. A maradék 5 dkg porcukrot elkeverjük az étkezési keményítővel, habra szitáljuk, és óvatosan összeforgatjuk. A masszát habzsákba töltjük, és kisebb „csókokat” nyomunk a tepsire. A sütő középső rácsán kb. 15 percig sütjük, majd elzárjuk a sütőt, és további 2-3 órát a sütőben hagyjuk száradni.

Kókuszcsiga

Hozzávalók: 50 dkg keksz, 15 dkg margarin, 15 dkg porcukor, 5 dkg kókuszreszelék, 4 ek kakaópor, 1 dl kávé, 1 dl rum, 5-6 ek baracklekvár. Töltelék: 4 ek liszt, 2 dl tej, 2 csg vaníliás cukor, 25 dkg margarin, 20 dkg porcukor, 5 dkg kókuszreszelék. Tetejére: 5 dkg kókuszreszelék.
Elkészítés: A kekszet daráld le, majd a puha margarinnal, a többi hozzávalóval és annyi lekvárral dolgozd össze, hogy jól formázható masszát kapj. Tedd a hűtőbe, amíg a krém elkészül. Ehhez a tejet a liszttel, és a vaníliás cukorral állandóan kevergetve főzd sűrűre. A margarint a porcukorral keverd habosra, szórd bele a kókuszreszeléket, majd a kihűlt krémmel vegyítsd el. A kekszes masszát simítsd nedves fóliára ujjnyi vastagon. Kend meg a krémmel, majd a fólia segítségével göngyöld fel. Szórj rá kókuszreszeléket, és mielőtt felszeletelnéd, hűtsd be.


Pozsonyi kifli
Sajtos roló
Szakállas pogácsa
Krémes
Méteres kalács
Mézes krémes
Rigó Jancsi
Egzotikus rétesszelet
Csokoládés kocka
Epres piskótarolád
Meggyes piskóta
Böbe-féle puncsos
Meggyes-mandulás sütemény
Rákóczi túrós
Kürtőskalács
Csokoládétorta
Dobostorta
Egyszerű csokoládétorta
Esterházy torta
Fekete-erdő torta
Gyümölcstorta
Lúdlábtorta
Mokkatorta
Narancsos túrótorta
Oroszkrém-torta
Őszibarackos túrótorta
Epres túrókocka
Máglyarakás
Somlói galuska
Tiramisu

Hamarosan a fenti receptek is felkerülnek a blogomra, ahogy időm engedi, igyekszem gyorsan feltenni mind. Türelmed köszönöm.

(Ha esetleg valamelyik sürgősen kell, írj nekem az anikokiscsillag@vipmail.hu címre, és soron kívül felteszem azt.)

A bejegyzés trackback címe:

https://aneemano.blog.hu/api/trackback/id/tr65305979

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása