Miski Solar
Előételek - Receptek
Ha nincs pénzed tintapatronra, KATTINTS IDE!

Receptek

Szia! Ezt a blogot azért hoztam létre, hogy megosszam Veled a legkedvesebb receptjeimet. Akár a mindennapokban, akár ünnepek alkalmával összeállíthatsz a gyűjteményemből egy olyan menüt, amivel mindenkit képes leszel levenni a lábáról. A blogomban megtalálsz rengeteg féle leves-, előétel-, saláta-, főétel- és desszert- receptet, amik elkészítéséhez sok sikert kívánok, és az elfogyasztásához pedig nagyon jó étvágyat! Üdv.: Anee

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Friss topikok

Szerzők

Előételek

2008.01.21. 15:44 | AneeManó | Szólj hozzá!

Grillezett zöldségek pesto szósszal

Hozzávalók: 1 felaprított paprika, 1 felszeletelt paradicsom, 2 négybevágott lilahagyma, 2 hosszában felszeletelt cukkini, 1 kis fej vékonyan felszeletelt édesburgonya.
Elkészítés: Készítsd elő a zöldségeket a grillezésre. Kenj ki olajjal egy grillezőserpenyőt, és forrósítsd fel. A zöldségeket kend meg egy kis olívaolajjal, és grillezd őket aranysárgára, míg át nem sülnek. Pesto szósszal tálald.
A pesto szósz hozzávalói: 30-50 db friss bazsalikomlevél, 30-40 dkg reszelt parmezán sajt, 2 gerezd fokhagyma, 3 evőkanál olívaolaj, só.
Elkészítése: Mossuk meg a bazsalikom leveleket, majd turmix vagy mozsár segítségével pépesítsük sóval és a fokhagyma gerezdekkel együtt. E munkafolyamat közben adagoljuk hozzá a reszelt parmezán sajtot, végül adjuk hozzá az olívaolajat.



Gyorsan sütött szezámmagos zöldségek

Hozzávalók: 2 ek szezámmag, 2 ek mogyoróolaj, 1 feldarabolt gerezd fokhagyma, 2,5 cm-es frissen finomra aprított gyömbérgyökér, 150 g nagyon kis virágokra bontott brokkoli, 2 hosszában elfelezett és vékonyan szeletelt cukkini, 170 g zöldborsó, 1 ek rizsbor vagy félszáraz sherry, 1 ek sötét szójaszósz, 1 ek osztrigaszósz.
Elkészítés: Melegítsd elő a wok-ot. Tedd bele a szezámmagot, és a wok-ot gyakran megrázva, zsíradék nélkül 2 percig pirítsd. Vedd ki a wok-ból, és tedd félre. Tegyél a wok-ba egy kis olajat, és egy percig melegítsd, majd add hozzá a fokhagymát, valamint a gyömbért, és közepes lángon 1-2 percig süsd, míg megpuhul. Add hozzá a brokkolit, és rázva-dobva további 2-3 percig süsd. A cukkinit és a zöldborsót is tedd a serpenyőbe, és rázva 3 percig süsd. Öntsd bele a rizsbort vagy a sherryt, és további 1 percig süsd a tűzön. Öntsd bele a szója és osztrigaszószt, alaposan keverd el, majd további 2 percig süsd rázva-dobva. közvetlen tálalás előtt szórd meg a pirított szezámmaggal.



Padlizsántorony

Hozzávalók: 2 db karcsú padlizsán (kb. 60 dkg), 4 húsos kemény paradicsom, 30 dkg mozarella sajt, só, őrölt bors, olívaolaj, 1 csokor friss bazsalikom.
Elkészítés: A padlizsánokat vágd ujjnyi vastag szeletekre, sózd és borsozd mindegyiket. A paradicsomot és a mozarellát is hasonlóképpen karikázd fel. Egy tűzálló tálat kenj ki vékonyan olívaolajjal. A 3-féle alapanyagból építs tornyokat úgy hogy minden réteg közé 1-2 bazsalikomlevél kerüljön. A kis építményeket állítgasd a tálba és előmelegített sütőbe tedd. 200 fokon 25-30 perc alatt süsd meg. Akkor jó ha a sajt elolvadt, és a zöldségek széle éppen kezd pirulni. Még forrón kínáld.



Tofu zöldségekkel

Hozzávalók: 3-4 ek olaj, 25 dkg tofu, mogyorónyi friss gyömbér, 3-4 gerezd fokhagyma, só, 1 csokor zsenge karotta, 1 csomó újhagyma, 30 dkg kínai kel, 2 maréknyi tisztított zöldborsó, 1 maréknyi lucerna- vagy szójacsíra, 1 csokor korianderzöld.
Elkészítés: A tofut vágd akkora darabkákra, mint 1-1 dobókocka. A zöldségeket tisztítsd meg, a karottát és az újhagymát karikázd fel, a kínai kelt vágd metéltre. Az olajon futtasd meg az összezúzott fokhagymát, a reszelt gyömbért, majd rakd bele a tofukockákat és süsd addig, amíg körös-körül szép színt kapnak. Ekkor add hozzá az előkészített zöldségeket, szórd bele a zöldborsót, sózd meg gyöngéden. Közepes lángon rázogasd, hogy a zöldségek megpiruljanak, de azért "roppanósak" maradjanak. A tűzről levéve forgasd bele a leöblített és lecsepegtetett csírákat, és már kész is! Hintsd meg a finomra vágott korianderzölddel, és máris tálalhatod párolt rizzsel vagy anélkül.



Ananászkockák bambuszpálcán

Hozzávalók: 1 szép érett ananász, 4 dkg vaj, 1 kiskanál porcukor, néhány csepp vaníliaaroma, a mártáshoz 2 tojás sárgája, 4-4 ek kávélikőr és száraz fehérbor, 5 dkg porcukor, őrölt fahéj és szegfűbors.
Elkészítés: Először a mártást készítsd el. Ehhez a tojások sárgáját a borral, a kávélikőrrel meg a porcukorral gőz felett verd kemény habbá. Ízesítsd őrölt fahéjjal, szegfűborssal, majd hűtsd be. Az ananász húsát vágd kockákra és fűzd bambuszpálcákra (egy pálcára kb. 4-5 kocka kerüljön). A felforrósított vajon egyszer-egyszer forgasd át a gyümölcsnyársakat, majd hintsd meg porcukorral, és süsd addig, míg szépen karamellizálódik. Csepegtesd meg vaníliaaromával, és forrón tálald a hideg habos mártással. Előételként vagy csemegének is kínálhatod, mindenképpen sikere lesz.


Csirkehússal töltött alma
Erdei gombák illatos füvekkel
Kakukkfüves gombával bélelt hagyma
Tarka tavaszi túrókrém

Tortellinivel töltött paprika




Hamarosan a fenti receptek is felkerülnek a blogomra, ahogy időm engedi, igyekszem gyorsan feltenni mind. Türelmed köszönöm.
(Ha esetleg valamelyik sürgősen kell, írj nekem az anikokiscsillag@vipmail.hu címre, és soron kívül felteszem azt.)

A bejegyzés trackback címe:

https://aneemano.blog.hu/api/trackback/id/tr59305970

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása