Miski Solar
Főételek - Receptek
Ha nincs pénzed tintapatronra, KATTINTS IDE!

Receptek

Szia! Ezt a blogot azért hoztam létre, hogy megosszam Veled a legkedvesebb receptjeimet. Akár a mindennapokban, akár ünnepek alkalmával összeállíthatsz a gyűjteményemből egy olyan menüt, amivel mindenkit képes leszel levenni a lábáról. A blogomban megtalálsz rengeteg féle leves-, előétel-, saláta-, főétel- és desszert- receptet, amik elkészítéséhez sok sikert kívánok, és az elfogyasztásához pedig nagyon jó étvágyat! Üdv.: Anee

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Friss topikok

Szerzők

Főételek

2008.01.21. 15:49 | AneeManó | Szólj hozzá!

Almás-csirkemájas serpenyő

Hozzávalók:   4 szép lilahagyma, 50 dkg alma, 3-4 ek olaj, 1 csokor zsálya, 40 dkg csirkemáj, só, őrölt bors, 1 dl almabor.
Elkészítés:   A lilahagymát és az almát tisztítsd meg és vágd cikkekre. Az olajat forrósítsd fel a serpenyőben, dobd bele a zsályalevelet, és forgasd át nagy lángon. Emeld ki szalvétára, majd a zsályás olajba tedd bele a májat meg a hagymát és pirítsd meg. Fűszerezd őrölt borssal, add hozzá az almacikkeket. Öntsd rá az almabort, és nagy lángon rázogasd addig, míg a máj teljesen megpuhul. A legvégén sózd, és szépen rendezd el a tetején a megsült zsályaleveleket is. Hagymás tört burgonyával körítsd.
 


Brokkolis-szezámmagos csirkemellcsíkok

Hozzávalók: 60 dkg csirkemellfilé, 3-3 ek olaj és szójaszósz, őrölt bors, 1 dl száraz fehérbor, 1 citrom, 40 dkg brokkoli, 5 dkg szezámmag.
Elkészítés:   A csirkemellet vágd csíkokra, öntözd meg szójaszósszal, citromlével, reszeld rá a citrom sárga héját. A brokkolit bontsd szét rózsáira, tedd forrásban lévő vízbe, főzd 1-2 percig, és máris szűrd le. A szezámmagot pirítsd világosra, tedd félre. Forrósíts olajat a serpenyőben, borítsd bele a fűszeres csirkehúst, nagy láng mellett rázogasd, míg megpirulnak a csíkok. Ekkor löttyintsd bele a bort, add hozzá az előfőzött brokkolit, és néhány perc alatt párold meg. Tálalás előtt hintsd meg szezámmaggal. Köret lehet burgonyapüré, kis összetört brokkolival zöldítve.


Csirkemell hawaii módra

Hozzávalók: 4 db csirkemell filé, só, őrölt bors, 4 szelet ananász, 5 dkg vaj, 15 dkg sajt.
Elkészítés: A húst gyengéden ütögesd meg húskalapáccsal, dörzsöld be sóval-borssal, majd a vajon süsd meg. A szépen megpirult szeleteket tedd tűzálló tálba, fektess mindegyikre 1-1  ananászkarikát, majd fedd be egy szelet sajttal. Forró sütőben addig süsd, míg a sajt ráolvad, megpirul. Forrón tálald rizzsel vagy friss zöldsalátával

Ezerízű csirkenyárs
Gombás rakott csirke
Kapros csirke
Kapros csirkeragu
Kijevi jércemell
Mexikói tüzes húsgombócok
Pulykanyárs serpenyőben
Rác csirke
Fűszeres sertésborda
Kolozsvári rakott káposzta
Mediterrán sertéskaraj
Sertéscsülök pékné módra
Hátszínkockák nyárson, argentín módra
Itália üzenete
Lapcsánka
Zöldséges lasagne
Metéltlepény mediterrán módra
Milánói makaróni
Pagoda tésztafészek
Sonkás kocka


Hamarosan a fenti receptek is felkerülnek a blogomra, ahogy időm engedi, igyekszem gyorsan feltenni mind. Türelmed köszönöm.
(Ha esetleg valamelyik sürgősen kell, írj nekem az anikokiscsillag@vipmail.hu címre, és soron kívül felteszem azt.)

A bejegyzés trackback címe:

https://aneemano.blog.hu/api/trackback/id/tr31305976

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása