Miski Solar
Saláták - Receptek
Ha nincs pénzed tintapatronra, KATTINTS IDE!

Receptek

Szia! Ezt a blogot azért hoztam létre, hogy megosszam Veled a legkedvesebb receptjeimet. Akár a mindennapokban, akár ünnepek alkalmával összeállíthatsz a gyűjteményemből egy olyan menüt, amivel mindenkit képes leszel levenni a lábáról. A blogomban megtalálsz rengeteg féle leves-, előétel-, saláta-, főétel- és desszert- receptet, amik elkészítéséhez sok sikert kívánok, és az elfogyasztásához pedig nagyon jó étvágyat! Üdv.: Anee

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Friss topikok

Szerzők

Saláták

2008.01.21. 15:44 | AneeManó | Szólj hozzá!

Majonézes burgonyasaláta

Hozzávalók: 40 dkg burgonya, 1-1 ek borecet és cukor, só, 10 dkg majonéz, 1 ek mustár, 1 dl kefír.
Elkészítés: A burgonyát mosd meg és héjában főzd puhára. Öblítsd le hideg vízzel, hámozd meg. Vágd apró kockákra és öntözd meg borecettel, cukorral, és sóval ízesített félpohárnyi vízzel. Néhányszor lazán keverd át, majd ha teljesen kihűlt, forgasd a kefíres-majonézes-mustáros keverékbe.



Hagymás burgonyasaláta

Hozzávalók: 40 dkg burgonya, só, őrölt bors, 2-2 ek borecet és cukor, 1 ek olívaolaj, 2 közepes lilahagyma, 1 csokor petrezselyem vagy metélőhagyma.
Elkészítés: A burgonyát héjában főzd meg, majd hámozd meg. A héjától megtisztított burgonyát karikázd fel, és a szintén karikákra vágott lilahagymával együtt tedd ecetes salátalébe. Nem árt ha néhányszor megforgatod, hogy jól átjárja. Finomra vágott petrezselyemmel vagy metélőhagymával meghintve, vagy ha van éppen kéznél, salátalevelekbe halmozva kínáld.



Erdélyi burgonyasaláta

Hozzávalók: 60 dkg burgonya, 2 dl majonéz, 1 dl tejföl, 1 citrom leve, só, őrölt bors, tárkony, borsikafű.
Elkészítés: A burgonyát főzd meg héjában, eközben a majonézt keverd simára a tejföllel. Add hozzá a citrom levét, sót, őrölt borsot, az apróra vágott tárkonyt és borsikafüvet. A megfőtt burgonyát még melegen hámozd meg, kockázd fel, és keverd a fűszeres majonézbe. behűtve kínáld. Frissensültek mellé találó köret.



Epersaláta bazsalikommártással

Hozzávalók: 1 frizé, vagy fejessaláta, 40 dkg eper, 5 dkg fenyőmag, a mártáshoz 1 citrom, 1 csokor bazsalikomlevél, 2 ek méz, csipetnyi só és cayenne bors, 4 ek olívaolaj.
Elkészítés: A salátát és az epret alaposan mosd és tisztítsd meg. A salátaleveleket tépdesd falatnyi darabokra, a nagyobb eperszemeket vágd félbe, és ízlésesenrendezd el egy tálban. A fenyőmag felét egy serpenyőben rázogatva, szárazon pirítsd szép aranyszínűre, majd tedd félre. A többi fenyőmagot őröld meg, tedd hozzá a bazsalikomleveleket, reszeld bele a citrom héját, facsard rá a levét. Önts hozzá mézet, olívaolajat, ízesítsd sóval, cayenne borssal, és az egészet turmixold simára. A szép zöld mártással csepegtesd meg a salátát, a többit kínáld mellé kis tálkában. Ha van bőven bazsalikomod, a salátába is kerülhet néhány levél, nem csak a tetejére díszítésnek.



Fejes saláta rokfortöntettel

Hozzávalók: 1 szép fej saláta, 20 dkg sonka, 3 keményre főtt tojás, 10 dkg rokfort sajt, 2 dl tejföl, só, őrölt bors.
Elkészítés: A salátát mosd meg, a leveleket tépkedd falatnyi darabokra, s szárogasd le. A sonkaszeletekkel együtt csinosan rendezgesd el tányérokon, és káposztareszelőn reszeld rá a keményre főtt tojásokat. A rokfortot törd össze villával, és a tejföllel dolgozd össze sűrű masszává. Ízesítsd csöppnyi őrölt fehér borssal, és locsold meg vele bőven a salátát. Ne késlekedj a tálalással. Lehet előétel is, vagy egy ízletes pecsenye mellé is kínálhatod.



Gábor remeke

Hozzávalók: 1 db levesben főtt csirkemell, 20 dkg zsenge zöldborsó, 10 dkg füstölt sajt, 15 dkg tartármártás, 1 karcsú póréhagyma.
Elkészítés: A zöldborsót párold puhára (1-2 perc kell csak hozzá), eközben a csirkemellet meg a sajtot vágd apró kockákra. Add hozzá a leszűrt borsót, a felkarikázott pórét, és az egészet óvatosan forgasd a tartármártásba. Néhány órára hűtsd be, hogy az ízek összeérjenek. Halmozd a salátástálba, és díszítsd - ha kedved van hozzá - póréhagymából szelt díszekkel.



Görög saláta

Hozzávalók: 4 érett kemény paradicsom, 1 kisebb kígyóuborka, 2 húsos zöldpaprika, 1 nagy lilahagyma, 25 dkg feta sajt, 5 dkg olajbogyó, só, 3 ek olívaolaj, 1 kk oregánó.
Elkészítés: A megtisztított zöldségeket vágd egyforma kockákra. Add hozzá a szintén felkockázott sajtot, az olajbogyót, sózd meg gyöngéden - mert a sajt amúgy is sós. Ízesítsd oregánóval, locsold meg olívaolajjal, és vigyázva kevergesd-rázogasd össze. Fedd le és tálalásig tedd a hűtőbe, de még jobb ha 1-2 órát hagysz az ízeknek összekovácsolódni.



Hússaláta almával

Hozzávalók: 30-40 dkg sült szárnyashús, 2 alma (esetleg 1-2 szem más friss gyümölcs: körte, füge, narancs), 2 kisebb lilahagyma, őrölt bors, 1-1 ek ecet és mustár, só, 1 csokor metélőhagyma, a tálaláshoz salátalevelek.
Elkészítés: A sült húst kicsontozzuk, és csíkokra metéljük. Hozzáadjuk a vékony szeletekre vágott almát, a felkarikázott hagymát, és ha van még másféle gyümölcsünk is, azt is beletesszük. Finomra vágott metélőhagymával megszórjuk. Az ecetet a mustárral elkeverjük és vízzel a kétszeresére higítjuk. Megsózzuk, majd a salátára locsoljuk. Könnyedén összeforgatjuk, és fél órára behűtjük. Salátalevelekre halmozva, pirítós kenyér társaságában kínáljuk.



Indián nyár

Hozzávalók: 40 dkg sütőtök, 1 szép nagy alma, 5 dkg tökmag, 1 kisebb fodros levelű saláta, az öntethez 1 narancs, 2 ek almaecet, 3 ek olívaolaj, kevés édes mustár, só, őrölt bors, diónyi frissen reszelt torma.
Elkészítés: A sütőtök héját vékonyan hámozd le, a húsát káposztareszelőn reszeld le az almával együtt. A megmosott salátát tépkedd kis darabokra, és a tökkel meg az almával lazán keverd össze. A narancs héját reszeld le, facsard ki a gyümölcs levét. Add hozzá az almaecetet, az olívaolajat, a mustárt, ízesítsd sóval, őrölt borssal. Az öntettel locsold meg a salátát, és hints rá pirított tökmagot és frissen lereszelt tormát. A tálalással ne késlekedj, nehogy az alma megbarnuljon.



Keleti gyümölcssaláta

Hozzávalók: 3 szál citromfű, 60 g cukor, 1 kis sárgadinnye, 1 mangó, 430 g lecsöpögtetett  konzerv licsi, friss mentalevél a díszítéshez.
Elkészítés: Hámozzuk le a citromfű külső rétegeit, aprítsuk finomra az alsó fehér, gumós részét. A felső rostos részekre nem lesz szükség. Tegyük egy tálba a citromfüvet, cukrot, valamint fél bögre vizet. Kavarás mellett 5 percig főzzük, míg a cukor elolvad, majd forraljuk fel. Vegyük le a tűzről, hagyjuk 20 percig hűlni, majd fél óra hosszára tegyük hűtőbe. Vágjuk ketté a dinnyét, és kaparjuk ki a magokat. Vágjuk cikkelyekre, majd távolítsuk el a héját. A húsát aprítsuk kis falatokra. A mangót a héja nélkül kockázzuk fel, majd tegyük tálba a dinnyével és a licsivel együtt. Szűrjük le a citromfű szirupot, majd öntsük a gyümölcsökre. Mentalevéllel díszítsük.



Korianderes jércesaláta
Lazactartár
Mozarellás paradicsomsaláta
Provanszi saláta
Svéd gombasaláta
Tavaszi salátacsokor
Tzatziki saláta



Hamarosan a fenti receptek is felkerülnek a blogomra, ahogy időm engedi, igyekszem gyorsan feltenni mind. Türelmed köszönöm.

(

Ha esetleg valamelyik sürgősen kell, írj nekem az anikokiscsillag@vipmail.hu címre, és soron kívül felteszem azt.)

A bejegyzés trackback címe:

https://aneemano.blog.hu/api/trackback/id/tr20305972

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása